gul mekonomen bild

AC-kontroll

AC-kontroll - bland det smartaste du kan göra för din bil

Trettio grader i skuggan. Blå himmel och stekande sol. Och många hundra mil kvar på sommarens bilsemester. Då vill du inte gärna upptäcka att bilens Air Condition gått sönder. Undvik höga reparationskostnader genom att göra en enklare AC-kontroll.

En fungerande AC är ett måste i din bil
Air condition är mer än bara temperatur och ventilation. Ditt AC-system övervakar och reglerar kontinuerligt fläkt, luftspjäll, recirkulation, avfuktning mm på bästa tänkbara sätt. Du får maximal åkkomfort ifall du alltid har din AC på, så att alla funktioner styrs automatiskt. Dessutom kan en klimatanläggning börja läcka om den används för sällan. Om du inte vill ha din AC på automatiskt, se till att använda den minst en gång per månad.

Den gör nytta även på vintern
En AC tar bort fukt som utsöndras av snö och is under vintern. Genom att ha AC:n på även i vintertid håller du luften torr och slipper dimma på vindrutan.

En AC-kontroll är en klok och trygg åtgärd
Det är alltid dyrare att laga än att kontrollera. Eftersom det är så viktigt att du har en fungerande AC kan det vara smart att göra en AC-kontroll varje vår.