gul mekonomen bild

Autoservice Huddinge assistansförsäkring
kan bli din bästa vän på vägen

Assistansförsäkring ingår!

När du servar din bil på Autoservice Huddinge ingår ett års assistansförsäkring, vilket betyder att du får hjälp att ta bilen till en verkstad eller bensinmack om den plötsligt stannar eller vägrar starta. Vår assistansförsäkring gäller i hela Norden (utom Grönland).

Vad täcker assistansförsäkringen?

Försäkringen börjar gälla efter en genomförd service av fordonet. Den gäller för driftstopp som förhindrar fortsatt färd och beror på:
 • Motorstopp
 • Drivmedelsbrist
 • Starthjälp vid strömlöst batteri
 • Punktering
 • Förlust av bilnyckel, inlåsning av bilnyckel eller bilnyckel som bryts av, etc.

Hur länge gäller försäkringen?

Försäkringen upphör per automatik när försäkringstiden gått ut, ett år efter genomförd service. Försäkringstiden framgår av ditt kvitto från verkstaden eller ditt försäkringsbevis som du fick via sms när du tecknade försäkringen.

Vilka fordon omfattas av försäkringen?

 • Fordonet ska ha gjort service hos Mekonomen och det ska framgå av kvittot/försäkringsbeviset att assistans ingår.
 • Försäkringen gäller för personbilsregistrerat fordonklass I, lätt lastbil och husbil med en totalvikt om högst 3,5 ton. Fordonet ska vara svenskregistrerat och godkänt för att framföras i trafik under hela försäkringsperioden.

Du kan tryggt boka en service hos Autoservice Huddinge

Som kund hos Autoservice Huddinge kan du känna dig trygg med att våra bilverkstäder håller en hög kvalitet, att vi är noga med miljö och hållbarhet samt att vi alltid sätter säkerheten högt.

Försäkringen gäller inte för fordon som:

 • Är belagt med körförbud.
 • Är registrerat som taxi, ambulans, militär-, bud- eller körskolefordon.
 • Används vid yrkesmässig uthyrning, utlåning mot ersättning eller i annan yrkesmässig trafik.
 • Används i tävlingsverksamhet eller vid träning för sådan verksamhet.

Behöver du betala någon självrisk?

För fordon yngre än 12 år gäller försäkringen utan självrisk. Är fordonet äldre än 12 år, räknat från fordonets årsmodell, gäller en självrisk på 895 kr per assistans. Du kan läsa mer om assistansförsäkringen här.

Så här får du hjälp:

Om du råkat ut för driftstopp och behöver vägassistans finns hjälpen bara ett samtal bort. Vi hjälper dig dygnet runt, året om på telefonnummer 08 500 222 65. För att du snabbt ska komma vidare försöker vi alltid åtgärda driftstoppet på plats. I många fall kan du fortsätta din resa direkt. Om reparation inte kan göras på plats så bärgar vi dig till verkstad.

För att utnyttja din assistansförsäkring, ring 08 500 222 65

Du kan tryggt boka en service hos Autoservice Huddinge

Som kund hos Autoservice Huddinge kan du känna dig trygg med att våra bilverkstäder håller en hög kvalitet, att vi är noga med miljö och hållbarhet samt att vi alltid sätter säkerheten högt.